Ο Σεντούκης Μακ Ντακ στο Μικύ Μαούς; Δεκέμβριος 2021

Ο Σεντούκης Μακ Ντακ στο νέο Μικυ μάους! / e-DUCKS

Τ
ην Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου έχουμε την εμφάνιση μιας εκπληκτικής ιστορίας ονόματι "Το στέμμα των επιθυμιών". Σε αυτήν την ιστορία έχουμε μια ενδιαφέρουσα επιστροφή ενός χαρακτήρα. Πρόκειται για τον Σεντούκη Μακ Ντακ, δημιούργημα του Καρλ Μπαρκς, τον οποίον έχουμε δει σε 2 ιστορίες στην χώρα μας. Η πρώτη που ήδη αναφέραμε και το Ε' επεισόδιο του Βίου και Πολιτείας του Σκρουτζ Μακ Ντακ.
 Μάθετε περισσότερα για τον Σεντούκη Μακ Ντακ στο ανάλογο άρθρο για τον χαρακτήρα εδώ


Η ιστορία: "Το μάτι της τίγρης"

Είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες ιστορίες τον τελευταίων χρόνων και από τις κορυφαίες του Βίτο Σταμπίλ!

Κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2017, με θέμα τους εορτασμούς για την 70η επέτειο από τη γέννηση του Θείου Σκρουτζ. Το σενάριο είναι σωστά δομημένο, με σαφήνεια και παραστατικότητα και η πλοκή έχει μια ροή. Ο Βίτο Σταμπίλ έχει δείξει αρκετές φορές όχι μόνο ότι ξέρει να γράφει όμορφες πλοκές και  ιστορίες αλλά και οτί γνωρίζει πολύ καλά κάθε πάπια.

Το ενδιαφέρον με αυτήν την ιστορία είναι η ένωση του παρελθόντος με το παρόν, όπως και ο φόρος τιμής στον Καρλ Μπαρκς και η άμεση σύνδεση με την αντίστοιχή ιστορία "Ταξίδι στο Παρελθόν" .
Αυτό όμως που κάνει τον αναγνώστη να αγαπήσει την ιστορία (βάζω και εμένα μέσα) είναι η ανθρωπιά με την οποία σκιαγραφείται ο χαρακτήρας του θείου Σκρουτζ. Υπάρχει μια ισορροπία ελαττωμάτων και πλεονεκτημάτων που επιτρέπει στον χαρακτήρα του να είναι πολύπλευρος ώστε καθένας να μπορεί να ταυτιστεί μαζί του και να ζήσει και αυτός αυτήν την περιπέτεια!

Εδώ, αυτός είναι ο Σκρουτζ που μου αρέσει περισσότερο να διαβάζω, τόσο ως προς τον χαρακτήρα του χαρακτήρα όσο και σαφώς και για τη ζωντάνια της περιπέτειας που έχει χτιστεί γύρω του.

Για το τέλος πρέπει να συγχαρώ τον εξαιρετικό σχεδιαστή της ιστορίας, τον Αλεσσάντρο Περίνα ο οποίος καταφέρνει και μου θυμίζει το παλιό απλό αλλά εξίσου ωραίο στυλ.

Έφτασαν τα γενέθλια του Σκρουτζ και τα ανιψιά του προτείνουν να κάνουν ένα κυνήγι θησαυρού για να τιμήσουν την περίσταση. Αν και στην αρχή αρνείται στην συνέχεια τα παπιά βάζουν πλώρη για την Καραϊβική με στόχο την εύρεση του στέμματος που εκτελεί επιθυμίες... Παρόλα αυτά, η εξέλιξη της ιστορίας δεν είναι τόσο ομαλή. Τα ανίψια θα εξαφανιστούν αλλά μετά από πολλές ανατροπές και την πολύτιμη βοήθεια του Σεντούκη όλα θα γίνουν όπως πριν!


Προσωπική άποψη

Συγχαρητήρια και στους δύο κομικσογράφους! Προτείνω σε όλους να διαβάσουν την ιστορία...!

Η ξαφνικη εμφάνιση του Σεντούκη Μακ Ντακ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας